06:29:49    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 oktober 2013 12:42 uur, laatst gewijzigd op 09 oktober 2013 14:40 uur

Boxtel wil 12,5 mln voor spoorplan

Boxtel wil 12,5 mln voor spoorplan

Op de foto: Het Rijk wil 25 miljoen euro op tafel leggen voor verkeersoplossingen bij de dubbele overweg in Boxtel, maar dan moeten gemeente en provincie samen ook zo'n bedrag ophoesten. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel pleit bij provincie voor bijdrage van 12,5 miljoen euro om het verkeersknooppunt bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen.

Provinciale Staten van Noord-Brabant zullen begin 2014 besluiten of zij meebetalen aan de noodzakelijke verkeersoplossingen als gevolg van de toename van treinverkeer in de komende jaren. In voorbereiding daarop laten de Statenfracties zich deze week voorlichten over de plannen van het ministerie van Infrastructeur & Milieu en spoorwegbeheerder ProRail.

Naast de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught, krijgt ook Boxtel de gelegenheid om het woord te voeren. Burgemeester Mark Buijs en projectleider Ludwig van Duren zullen daarbij ongetwijfeld de mogelijke alternatieven voor de dubbele overweg in de Tongersestraat toelichten. De rijksoverheid heeft daarvoor in principe 25 miljoen euro voor beschikbaar op voorwaarde dat provincie en gemeente samen ook z’n bedrag op tafel leggen.

De vergadering van de commissie Mobiliteit en Financiën in het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch duurt vrijdag 11 oktober van 15.00 tot 17.30 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Remax-optimus TopSlank buisman optiek Filipe Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek Elan Bikes support Alfa Uitvaartonderneming Bijnen