RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:10:48    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 09 oktober 2013 12:42 uur, laatst gewijzigd op 09 oktober 2013 14:40 uur

Boxtel wil 12,5 mln voor spoorplan

Boxtel wil 12,5 mln voor spoorplan

Op de foto: Het Rijk wil 25 miljoen euro op tafel leggen voor verkeersoplossingen bij de dubbele overweg in Boxtel, maar dan moeten gemeente en provincie samen ook zo'n bedrag ophoesten. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel pleit bij provincie voor bijdrage van 12,5 miljoen euro om het verkeersknooppunt bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen.

Provinciale Staten van Noord-Brabant zullen begin 2014 besluiten of zij meebetalen aan de noodzakelijke verkeersoplossingen als gevolg van de toename van treinverkeer in de komende jaren. In voorbereiding daarop laten de Statenfracties zich deze week voorlichten over de plannen van het ministerie van Infrastructeur & Milieu en spoorwegbeheerder ProRail.

Naast de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught, krijgt ook Boxtel de gelegenheid om het woord te voeren. Burgemeester Mark Buijs en projectleider Ludwig van Duren zullen daarbij ongetwijfeld de mogelijke alternatieven voor de dubbele overweg in de Tongersestraat toelichten. De rijksoverheid heeft daarvoor in principe 25 miljoen euro voor beschikbaar op voorwaarde dat provincie en gemeente samen ook z’n bedrag op tafel leggen.

De vergadering van de commissie Mobiliteit en Financiën in het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch duurt vrijdag 11 oktober van 15.00 tot 17.30 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Meubelmakerijdenberg