RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:02:02    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:22 uur

Boxtel vestigt voorkeursrecht op Selissen

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft vorige week besloten een groot aantal gronden in het gebied Selissen tussen de rijksweg A2 en de Bosscheweg aan te wijzen voor het voorkeursrecht. Dat betekent dat de gronden altijd als eerste te koop moeten worden aangeboden aan de gemeente.

Het gebied Selissen, dat wordt begrensd door de Dommel in het zuiden en chauffeurscafé De Ketting in het noorden, bestaat nog grotendeels uit agrarische bedrijven, weilanden en akkers. Het gebied is, net als de oksel tussen de spoorlijnen naar ’s-Hertogenbosch en Tilburg, al geruime tijd in beeld als mogelijke woningbouwlocatie.

Door het voorkeursrecht te vestigen op Selissen, wil het gemeentebestuur voorkomen dat grondeigenaren hun terreinen aanbieden aan projectontwikkelaars. Als dat gebeurt, wordt het voor de gemeente in de toekomst immers lastiger om snel tot planvorming te komen omdat met veel commerciële partijen onderhandeld moet worden.

Boxtel maakte eerder gebruik van dit instrument, dat is vastgelegd in de wetgeving. Zo vestigde de gemeente het voorkeursrecht op bedrijventerrein Ladonk om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen. In plangebied In Goede Aarde gebeurde dat ook omdat projectontwikkelaars ook daar in het verleden veel gronden hadden verworven. Het besluit ligt sinds 3 maart ter inzage in het gemeentehuis. Het is in werking getreden na publicatie in de Staatscourant.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geerts advies Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel SNS Bank