06:02:13    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 mei 2013 17:20 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2013 07:59 uur

Boxtel verwelkomt Mark Buijs

Boxtel verwelkomt Mark Buijs

Op de foto: Na zeven jaar wethouderschap in zijn geboorteplaats Heusden wordt Mark Buijs benoemd tot eerste liberale burgemeester van Boxtel. Hier poseert hij met echtgenote Christel en zonen Niels (voor) en Lars. (Foto: Albert Stolwijk).

Mark Buijs kijkt uit naar zijn benoeming tot burgemeester van Boxtel. Zaterdag 1 juni wordt hij om 14.00 uur geïnstalleerd tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad. Aansluitend kunnen belangstellenden kennismaken met Buijs. De gilden brengen een gezamenlijke vendelgroet en de vier muziekkorpsen vormen één groot orkest voor een muzikale verwelkoming.

Sinds de gemeenteraad op 3 april unaniem koos om de 44-jarige VVD’er bij de Kroon voor te dragen als nieuwe burgemeester, heeft Mark Buijs kennis gemaakt met de diverse ambtelijke afdelingen. Ook maakte hij een rondgang door Boxtel en had hij ontmoetingen met de fractievoorzitters. ,,Inhoudelijk wil ik daarop nu nog niet ingaan, maar ik kan wel zeggen dat ik positief gestemd ben. Boxtel voelt nu al goed!”

Na het voorlezen van het Koninklijk Besluit over de benoeming, volgt zaterdag de beëdiging van Mark Buijs in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoorstraat door commissaris van de koning Wim van de Donk. Vervolgens overhandigt locoburgemeester Wim van der Zanden de ambtsketen en raadsnestor Ad van de Wetering de voorzittershamer van de gemeenteraad. Beiden houden ook een korte toespraak, net als gemeentesecretaris Jan Fraanje en voorzitter Jettie Eugster van de kring van burgemeesters in Noordoost-Brabant. Tot slot zal Mark Buijs ook zelf het woord nemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie