RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:16:44    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 31 mei 2013 17:20 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2013 07:59 uur

Boxtel verwelkomt Mark Buijs

Boxtel verwelkomt Mark Buijs

Op de foto: Na zeven jaar wethouderschap in zijn geboorteplaats Heusden wordt Mark Buijs benoemd tot eerste liberale burgemeester van Boxtel. Hier poseert hij met echtgenote Christel en zonen Niels (voor) en Lars. (Foto: Albert Stolwijk).

Mark Buijs kijkt uit naar zijn benoeming tot burgemeester van Boxtel. Zaterdag 1 juni wordt hij om 14.00 uur geïnstalleerd tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad. Aansluitend kunnen belangstellenden kennismaken met Buijs. De gilden brengen een gezamenlijke vendelgroet en de vier muziekkorpsen vormen één groot orkest voor een muzikale verwelkoming.

Sinds de gemeenteraad op 3 april unaniem koos om de 44-jarige VVD’er bij de Kroon voor te dragen als nieuwe burgemeester, heeft Mark Buijs kennis gemaakt met de diverse ambtelijke afdelingen. Ook maakte hij een rondgang door Boxtel en had hij ontmoetingen met de fractievoorzitters. ,,Inhoudelijk wil ik daarop nu nog niet ingaan, maar ik kan wel zeggen dat ik positief gestemd ben. Boxtel voelt nu al goed!”

Na het voorlezen van het Koninklijk Besluit over de benoeming, volgt zaterdag de beëdiging van Mark Buijs in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoorstraat door commissaris van de koning Wim van de Donk. Vervolgens overhandigt locoburgemeester Wim van der Zanden de ambtsketen en raadsnestor Ad van de Wetering de voorzittershamer van de gemeenteraad. Beiden houden ook een korte toespraak, net als gemeentesecretaris Jan Fraanje en voorzitter Jettie Eugster van de kring van burgemeesters in Noordoost-Brabant. Tot slot zal Mark Buijs ook zelf het woord nemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Zwanenberg adviesgroep Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Meubelmakerijdenberg Natasja fashion SNS Bank Koppelmans 040Fit Modecentrum Frans Theelen Tiga Rijschool Dolman Geerts advies Huidtherapie Olieenzo TopSlank Kindertuin