07:22:45    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 mei 2012 23:03 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 23:14 uur

Boxtel verwacht schadeclaims

Boxtel verwacht schadeclaims

Op de foto: In bosgebied Moorwijk wil projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel al jaren appartementen en villa's bouwen. De Raad van State bepaalde onlangs in hoger beroep dat de gemeente Boxtel daaraan medewerking moet verlenen. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel verwacht serieus rekening te moeten houden met twee schadeclaims. Wethouder Wim van der Zanden denkt dat zowel projectontwikkelaar Toon van Esch van bosgebied Moorwijk als Antoon van de Water van winkelcomplex Banier geld zullen eisen omdat zij hun bouwplannen nog altijd niet hebben kunnen realiseren.

Wethouder Van der Zanden antwoordde met een kort maar krachtig 'Ja!' op een vraag van raadslid Guus Eltink. Die vroeg tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken of de gemeente Boxtel rekening houdt met schadeclaims. Eltinks vraag was ingegeven door een uitspraak van de Raad van State waarbij beide projectontwikkelaars twee weken geleden in het gelijk werden gesteld.

In twee instantie gaf Van der Zanden aan dat eventuele claims niet het gevolg zullen zijn van beide onderdelen van het bestemmingsplan die de hoogste bestuursrechter in Den Haag onlangs vernietigde. ,,In de gesprekken met de heer Van Esch om tot overeenstemming te komen over Moorwijk, heeft hij altijd aangegeven dat hij zich het recht voorbehoud om een schadevergoeding in te dienen", aldus de wethouder.

Een eventuele claim van projectontwikkelaar Van de Water (Banier) zal naar verwachting van wethouder Van der Zanden betrekking hebben op de periode vóór 2010. Toen weerhield de gemeente Van de Water de mogelijkheid om in de leegstaande nieuwbouw aan de Van Beekstraat een supermarkt te vestigen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Remax-optimus TopSlank Toverboom Alfa Olieenzo Huidtherapie Filipe