06:20:22    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 mei 2013 09:07 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2013 09:37 uur

Boxtel vervolgt drainage Oost

Boxtel vervolgt drainage Oost

Op de foto: Drainagepijp ligt klaar op het als werkterrein ingerichte speelveldje aan de Robert Schumanlaan. (Foto: Henk van Weert).

Met ruim een halfjaar vertraging is deze week gestart met de aanleg van de tweede fase van het drainageproject in Boxtel-Oost. Het speelveldje aan de Robert Schumanlaan is door aannemingsbedrijf Heijmans ingericht als bouwterrein.

De straat Dommeloord is momenteel afgesloten voor doorgaand verkeer. Het asfalt van de rijbaan wordt in delen opengebroken. Nadat de drainagepijpen zijn gelegd en de sleuven weer zijn aangevuld, wordt een puinlaag aangebracht die na enkele weken een nieuwe asfaltlaag krijgt, meldt de gemeente Boxtel. De definitieve toplaag wordt pas volgend jaar aangebracht, omdat de ondergrond nog wat kan verzakken.

De tweede fase van de drainagewerkzaamheden zou eigenlijk in oktober 2012 al van start gaan, waar ondervond vertraging omdat de aannemer EVVM uit Velddriel failliet ging. In maart werd bekend dat de firma Heijmans de klus ging klaren. Diverse delen van Boxtel-Oost kampen sinds de bouw van de wijk in de jaren zeventig met hoge grondwaterstanden. Bewoners klagen voortdurend over ondergelopen kruipruimten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Proef Culinair Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht