RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:28:01    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 15 augustus 2014 10:48 uur, laatst gewijzigd op 15 augustus 2014 10:49 uur

Boxtel versterkt band met Wittlich

Boxtel versterkt band met Wittlich

Op de foto: De Saubrenner Kirmes in Wittlich wordt komend weekeinde gehouden en trekt jaarlijks 100.000 bezoekers. (Foto's: Thomas Steinmets, Stadt Wittlich).

Burgemeester Mark Buijs brengt komend weekeinde een bezoek aan jumelagestad Wittlich. Op uitnodiging van ambtsgenoot Joachim Rodenkirch zal Buijs met zijn gezin kennismaken met de Säubrenner Kirmes, die jaarlijks in het derde weekeinde van augustus in Wittlich wordt gehouden.

Als het aan burgemeester Buijs ligt, wordt de stedenband weer een breder gedragen vriendschap die in alle geledingen van de samenleving wortelt. ,,Om die reden hebben tal van vrijwilligers uit allerlei sectoren van Boxtel in de werkgroep zitting genomen. Ze verkennen welke projecten samen met inwoners, scholen, bedrijven of instellingen in Wittlich uitgewerkt kunnen worden. Daarnaast is uitwisseling van kennis, bijvoorbeeld over duurzaamheid, toerisme en recreatie, zinvol.”

De werkgroep bestaat naast burgemeester Buijs en jumelagevoorzitter Witteveen uit Luc Broos, Marc Cleutjens, Barend Faber, Geert Groen, Paul Hermans, Lidy Ietswaart, Jules van den Langenberg, Betsie van der Sloot, Jan Spijkers, Huub Thorissen en Erica Vos. Ook Kübra Atalay en Kathelijne van Thiel zijn bij de werkgroep betrokken.

De Säubrenner Kirmes is uitgegroeid tot een van de grootste publieksevenementen van de deelstaat Rheinland-Pfalz. De vierdaagse kermis, die traditiegetrouw geopend wordt met een historisch volksspel waaraan 150 acteurs meedoen, trekt de laatste jaren doorgaans zo’n 100.000 bezoekers. Naast een grote kermis biedt Wittlich onderdak aan live muziek, wijnproeverijen en een braderie.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Huidtherapie Olieenzo