RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:17:44    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 17 oktober 2013 15:08 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2013 15:32 uur

Boxtel verkent gemeentelijke fusie

Boxtel verkent gemeentelijke fusie

Een groep van acht Boxtelse raadsleden voert de komende weken verkenningen uit naar een eventuele bestuurlijke fusie met buurgemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en Haaren. Alle Boxtelse fracties zijn vertegenwoordigd in de zogeheten kerngroep intergemeentelijke samenwerking, behalve de SP. Die partij in onomwonden tegenstander van een gemeentelijke samenvoeging.

Er is een maand uitgetrokken om onder voorzitterschap van raadsnestor Ad van de Wetering (Boxtels Belang) gesprekken aan te knopen met volksvertegenwoordigers in diverse buurgemeenten. Op die manier wil Boxtel peilen hoe zij denken over een fusie. Ook wilde men praten met Vught, maar die gemeenteraad heeft aangegeven niet in te gaan op de Boxtelse uitnodiging.

In een persbericht benadrukt de gemeente dat de gesprekken informatief zijn. En: ’Samenwerking heeft alleen nut als die voor de burgers voordeel oplevert en mag niet ten koste gaan van de dienstverlening aan de inwoners van Boxtel’. Op korte termijn mogen diezelfde inwoners aangeven hoe zij denken over gemeentelijke samenwerking.

De kerngroep bestaat naast voorzitter Van de Wetering uit Willy van Zuijlen (Balans), Peter Manniën (Combinatie95), Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks), Marria van den Hoven (InBox), Wim van Erp (CDA), Jos Hegeman (D66) en Paul van Hellemondt (VVD).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies SNS Bank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg