09:35:24    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 oktober 2013 12:41 uur, laatst gewijzigd op 24 oktober 2013 15:45 uur

Boxtel trots op Fairtrade-titel

Boxtel trots op Fairtrade-titel

Op de foto: Arjen Witteveen (rechts) en ambtenaar Johan van den Biggelaar in gesprek met Huub Bosse, voormalig directeur van De Evenaar, importeur van fairtrade-producten in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Tijdens een benefietdiner voor de Wereldwinkel ontvangt wethouder Peter van de Wiel (duurzaamheid) vrijdag 1 november een bordje met het predicaat ’Fairtrade Gemeente’. Woensdag werd bekend dat de titel is verleend, iets waarop voorzitter Arjen Witteveen van de lokale Fairtrade-werkgroep vorige week al rekende.

Boxtel ijvert er sinds anderhalf jaar voor om zich Fairtrade-gemeente te mogen noemen. Daarvoor hebben onder meer de werkgroepen Lokale Agenda 21 en Mondiaal Boxtel als ook de stichting Transition Town met de gemeente de handen ineen geslagen. ,,Al jaren voeren we duurzaamheid hoog in ons vaandel. Dan zou het toch raar zijn dat we geen Fairtrade-predicaat voeren”, meldde wethouder Van de Wiel woensdagochtend trots.

,,Er is door veel instellingen en organisatie volop werk verzet om de titel te mogen voeren. Het is mooi dat die inzet nu wordt beloond”, glunderde werkgroepvoorzitter Witteveen. Tal van organisaties en bedrijven kopen en verkopen zogeheten eerlijke producten. Dat betekent onder meer dat producenten en leveranciers in ontwikkelingslanden niet worden uitgebuit.

De officiële uitreiking van de bordjes die bij het begin van de bebouwde kom langs de openbare weg worden geplaatst vindt plaats op vrijdag 1 november. ,,We hebben ervoor gekozen om de overdracht te combineren met het benefietdiner dat die avond in de accommodatie van handboogschutterij L’Union aan de Molenwijkseweg wordt georganiseerd voor de Wereldwinkel", aldus ambtenaar Johan van den Biggelaar die eveneens deel uitmaakt van de Fairtrade-werkgroep.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Filipe Geerts advies Remax-optimus Podium Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij EmielTechniek Alfa Elan Bikes support TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg