04:37:14    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 12 maart 2014 09:54 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2014 09:56 uur

Boxtel stimuleert energiebesparing

Boxtel stimuleert energiebesparing

Op de foto: Wat leveren zonnepanelen nu eigenlijk op en over hoeveel jaren verdien ik zo'n investering terug? Het is een van de vragen die worden beantwoord in een maatwerkadvies, waarvoor de gemeente Boxtel 250 euro subsidie beschikbaar stelt aan woningbezitters.

Zeshonderd huizenbezitters kunnen dit jaar aanspraak maken op een bedrag van 250 euro om een maatwerkadvies op te laten stellen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Het college van B. en W. heeft dinsdag een fonds van 150.000 euro beschikbaar gesteld; het geld ervoor was al door de gemeenteraad gereserveerd.

De gemeente Boxtel wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat betekent dat alle elektriciteit die op dat moment wordt verbruikt, opgewekt moet worden door bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of door vergisting van biomassa (groenafval). ,,Maar de belangrijkste stap zetten we met energiebesparende maatregelen aan woningen”, stelt wethouder Peter van de Wiel.

Met een maatwerkadvies kunnen woningbezitters een overzicht krijgen welke maatregelen voor hun huis het beste uitpakken en wat de terugverdientijd is. Zo’n advies kost volgens de wethouder gemiddeld circa 350 euro. Met een maximumbijdrage van 250 euro hoopt het gemeentebestuur meer inwoners over de streep te trekken om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht