RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:30:34    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 november 2012 15:09 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 15:10 uur

Boxtel start met rolstoeluitleen

Boxtel start met rolstoeluitleen

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft vorige week besloten om vanaf 1 januari 2013 een rolstoeluitleen op te zetten. Het college van B. en W. van buurgemeente Haaren stemde hier deze week ook mee in.

Het plan valt binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning. Twee Boxtelse thuiszorgwinkels verzorgen de uitleen van rolstoelen. Dat zijn Medicura Zorgwinkel van Zorggroep Elde aan de Liduinahof 35 en de in februari volgend jaar te openen Vivent-Welzorg Thuiszorgwinkel in winkelgalerij Banier aan de Van Beekstraat.

Vanaf 1 januari 2013 kan iedereen die een rolstoel nodig heeft, terecht bij de genoemde thuiszorgwinkels. Gebruikt men af en toe (incidenteel gebruik) een rolstoel, dan is het niet langermogelijk om in het nieuwe jaar via Loket WegWijs van de gemeenten Boxtel en Haaren een rolstoel aan te vragen.

Heeft een inwoner een rolstoel nodig vanwege bijvoorbeeld een operatie, dan lenen deze mensen in het kader van de AWBZ. Hebben personen een structurele loopbeperking – niet volledig rolstoelafhankelijk –, dan kan de eerste zes maanden een rolstoel geleend worden op grond van de AWBZ. Daarna lenen deze inwoners de rolstoel op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Het lenen is gratis. De thuiszorgwinkels werken met uitleenpunten in de verschillende dorpen, of zij bezorgen de rolstoel thuis. De rolstoeluitleen is niet bedoeld voor mensen die permanent in een rolstoel zitten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Gemeente Boxtel SNS Bank Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen