19:16:27    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 16 maart 2014 14:57 uur, laatst gewijzigd op 16 maart 2014 15:02 uur

Boxtel stapt massaal naar MuBo

Boxtel stapt massaal naar MuBo

Op de foto: Onder aanvoering van dorpsomroeper Ludy Meister gaat de historische optocht op weg naar MuBo. Wethouder Tossy de Man liep mee als Jonkvrouw van Stapelen. (Foto: Marc Cleutjens).

Honderden inwoners van Boxtel hebben zondagmiddag meegedaan aan de optocht van de Burgakker naar Sint-Ursula. De historische stoet die onderweg steeds langer werd, bestond naast enkele historische figuren uit veel schoolkinderen en inwoners die allemaal getuige wilden zijn van de opening van MuBo.

MuBo is gehuisvest in de vroegere havo-vleugel van Sint-Ursula en bestaat uit vier collecties: historisch museum Piet Dorenbosch, gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, museum voor volksdevotionalia Gaudete en de collectie Hendrik Verhees. Wethouder Tossy de Man, verkleed als jonkvrouw van Stapelen opende MuBo met museumvoorzitter Jan van Homelen.

De optocht begon op de Burgakker en omvatte naast de heer en jonkvrouw van Stapelen ook Hendrik Verhees, Jas de Keistamper, Eligius van den Aker, Piet Dorenbosch, het gilde, wasvrouwen van Museum Vekemans en acolieten van de Sint-Petrusbasiliek, die verwezen naar de collectie van Gaudete. De stoet werd onderweg steeds langer, volgens het principe 'Zwaan kleef aan'.

Na de opening stroomde MuBo vol en was er nauwelijks doorkomen aan; de fijnproevers zullen beslist een keertje terug moeten gaan om de rijke en gevarieerde museumcollectie nog eens uitgebreid te bewonderen. MuBo is elk weekend en op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag geopend.

Op de Facebook-pagina van Brabants Centrum staat een uitgebreide fotoreportage van de historische optocht en de museumopening. Meer achtergronden in de papieren editie van donderdag 20 maart.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding