16:40:54    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 januari 2014 13:52 uur, laatst gewijzigd op 21 januari 2014 13:53 uur

Boxtel scoort minder duurzaam

Boxtel scoort minder duurzaam

Op de foto: Het terrein van De Kleine Aarde werd eind 2013 opgeknapt door studenten van Helicon. Het moet in de toekomst plaats bieden aan meerdere duurzame initiatieven. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel doet het matig op het gebied van duurzaamheid. Die conclusie kan getrokken worden uit de deze week verschenen Gemeentelijke Duurzaamheidsindex waarin de duurzame prestaties van alle 408 gemeenten beoordeeld en vergeleken worden. Boxtel moet 280 gemeenten voor zich dulden...

De Gemeentelijke Duurzaamheidsindex is gepresenteerd als een ‘kompas voor de duurzame gemeente’ en laat volgens de initiatiefnemers in één oogopslag zien hoe duurzaam elke gemeente werkelijk is. De index maakt vergelijkingen mogelijk en stimuleert gemeenten om nog duurzamer te worden. Aan de hand van zestien indicatoren worden de prestaties van alle Nederlandse gemeenten in kaart gebracht.

De score van Boxtel is teleurstellend, zeker gelet op de duurzame ambities die de gemeente al vele jaren presenteert en de activiteiten die worden ondernomen. Recente voorbeelden zijn de herontwikkeling van het terrein van milieueducatiecentrum De Kleine Aarde, de oprichting van een Boxtelse Energiecoöperatie, de plannen voor een biomassacentrale en de komst van een Greentech Campus.

Lees de complete Gemeentelijke Duurzaamheidsindex op www.gdindex.nl. Meer in Brabants Centrum van donderdag 23 januari.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Filipe Café zaal Kloosterzicht Toverboom EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Elan Bikes support Olieenzo buisman optiek Alfa