07:25:35    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 09 augustus 2012 14:49 uur, laatst gewijzigd op 09 augustus 2012 14:51 uur

Boxtel saneert stationszone

Boxtel saneert stationszone

Op de foto: Tijdens de sanering van de stationszone is asbest aangetroffen. De vervuilde grond wordt binnen enkele weken afgevoerd. (Foto: Albert Stolwijk).

In opdracht van de gemeente Boxtel is onlangs een begin gemaakt met de sanering van de stationszone aan de Van Salmstraat. Zowel het vroegere bedrijfsterrein van houthandel Langenhuijsen als omliggende gronden worden gereinigd en daarmee geschikt gemaakt voor de komst van hoogwaardige bedrijven en toeristisch-recreatieve ondernemingen.

Blikvanger van een gemoderniseerd Ladonk moet de stationszone aan de Van Salmstraat worden, waar rondom het Boxteler Baanplein gedacht wordt aan de komst van hoogwaardige bedrijven. Naast toeristische ondernemingen wordt volgens een woordvoerder van burgemeester Frank van Beers gedacht aan sport- of hotelfaciliteiten.

De stationszone wordt in het ontwikkelingsplan omschreven als een belangrijk herstructureringsgebied binnen Ladonk. Het is de ’representatieve toegangspoort’ tot Boxtel waar dagelijks op het station veel treinen halt houden en dus medewerkers en bezoekers aangevoerd zouden kunnen worden.

Vanwege de economische crisis en de daarmee verband houdende overcapaciteit van kantoorgebouwen, verwacht het gemeentebestuur niet dat zich op korte termijn kandidaten zullen melden voor een bouwplek in de stationszone.

Ondanks de economische tegenwind wil Boxtel niet stilzitten. ,,Om die reden hebben we opdracht gegeven om de sanering van de stationszone voortvarend ter hand te nemen”, zegt de burgemeester via zijn woordvoerder. ,,Onze ambities staan fier overeind en de spoorzone moet op Ladonk een visitekaartje worden.”

Lees meer in Brabants Centrum van 9 augustus.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel