RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:11:47    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 28 september 2012 16:16 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2012 09:06 uur

Boxtel's Harmonie speelt Wagner

Boxtel\'s Harmonie speelt Wagner

Het Herfstfestijn wordt dit jaar muzikaal afgesloten met een gratis toegankelijk concert door Boxtel’s Harmonie. Na een dag die overladen is met uiteenlopende activiteiten treedt het muziekkorps zondag 7 oktober vanaf 19.30 uur op in de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd.

Dirigent William Linssen heeft na de zomervakantie hard gewerkt om een vrijwel geheel vernieuwd programma te kunnen presenteren. Alleen ’Slavische Mars’ van Pjotr Illitsj Tsjaikovski werd dit jaar al eens vertolkt door de Boxtelse muzikanten. Uit het klassieke repertoire is daarnaast gekozen voor variaties op het Porazzi-thema, de laatste compositie van Richard Wagner. Moderne programmamuziek klinkt in ’Kyrill – storm of the century’ (Otto Schwarz) en ’Saga Candida’ (Bert Appermont). Voorts is een soundtrack te beluisteren uit de western Silverado waarin ruim 25 jaar geleden Kevin Costner een van de hoofdrolspelers was.

Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt is bezig met de voorbereidingen op een concours in november en verzorgt na de pauze een gastoptreden in het JRL. Het orkest heeft onder meer ’Pilatus: mountain of dragons’ van Steven Reineke op de lessenaar staan. Ook zijn werken te horen die ook de gastheren al eens vertolkten: ’Tin Tin’ (Dirk Brossé) en een selectie uit de film ’Pirates of the Caribbean’ (Klaus Badelt).

Muzikanten van Boxtel’s Harmonie zijn zondag 7 oktober ook ’s middags actief. Het slagwerkensemble neemt om 14.10 uur deel aan een concertmiddag met regionale percussiegroepen in De Serenade te Liempde. Koperkwintet Just Brass luistert van 14.30 tot 15.00 uur de feestelijkheden op rondom de verheffing van de Sint-Petruskerk tot basiliek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel