07:35:00    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 23 december 2012 00:40 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2012 09:20 uur

Boxtel rockt voor Serious Request

Boxtel rockt voor Serious Request

Op de foto: Go Rome opende BoeL's Eye on Serious Request in Boxtel met een energiek optreden. (Foto: Peter de Koning).

Zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat in Boxtel was zaterdagavond tot de laatste plaats bezet voor een benefietconcert voor 3FM Serious Request. Vijftien lokale bands, duo's en solisten traden belangeloos op; de opbrengst - 5.255,65 euro - was geheel voor het Rode Kruis dat dit jaar onnodige babysterfte wil aanpakken.

Omstreeks middernacht meldde presentator Kees Berkelmans dat het benefietconcert al bijna 4.000 euro had opgebracht. Om twee uur, toen de deur van De Comsche Hoeve op slot moest, was ruim vijf mille opgehaald. Niet alleen gingen alle entreegelden naar Serious Request, ook werden allerlei attributen geveild, zoals een trombone van Heaven Amigo, een bekken van Mateus en enkele huiskamerconcerten, onder meer van DesdeKunst en F.Tom.

De bestuursleden van Stichting BoeL, die het concert organiseerde, reizen na afloop van het concert naar het Glazen Huis in Enschede, waar de opbrenst van het concert wordt overhandigd aan de deejays Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. Roland van Son, Rene Cijffers en Jet Mathijssen verwachten omstreeks 04.00 uur op de Oude Markt in Enschede te zijn.

Bijna 300 muziekliefhebbers zagen in De Comsche Hoeve optredens van onder anderen Go Rome, Mateus, DesdeKunst, Patrick Hendriks, Joia Rath, Wij Zijn Wim Kuipers, One Two Trio, Inch, De Dorini's en Jordy van den Boer. Vooral de energieke shows van Patrick Hendriks en DesdeKunst zorgden voor een uitbundige stemming in de zaal. En natuurlijk was er de polonaise bij Inch, One Two Trio, De Dorini's en Jordy van den Boer.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel