09:47:55    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 20 november 2013 13:23 uur, laatst gewijzigd op 20 november 2013 13:23 uur

Boxtel rekent aan plan De Rots

Boxtel rekent aan plan De Rots

Wethouder Tossy de Man presenteert op zeer korte termijn een nieuwe notitie over de toekomst van De Rots. Daarin zal ze aangeven welke financiele gevolgen het openhouden van het gemeenschapshuis heeft en welke kosten gemoeid zijn met het verhuizen van alle gebruikers naar brede school De Wilgenbroek.

De Man reageerde woensdag op het politieke debat dat eerder deze week in de commissie Maatschappelijke Zaken werd gevoerd. Daarin werd het gemeentebestuur verweten te weinig in overleg te treden met het bestuur van De Rots. Ook het gemis van een alternatief plan werd aan de kaak gesteld.

Volgens de wethouder staat De Rots sinds haar aantreden vorig jaar 'met stip op nummer 1' en wordt dagelijks over de problematiek gesproken. De gesprekken met De Rots verlopen in goede sfeer, ook al kunnen partijen het samen niet eens worden, zo meldde ze woensdag.

De Man geeft aan dat in de begroting nog een bedrag van 105.000 euro beschikbaar is voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Dat bedrag is ontoereikend; volgens een studie van woonstichting Sint-Joseph zouden vele tonnen nodig zijn om het gemeenschapshuis te renoveren.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 21 november.

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties