RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:27:28    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 september 2012 16:56 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2012 17:16 uur

Boxtel pronkt in zonnig Wittlich

Boxtel pronkt in zonnig Wittlich

Op de foto: Burgemeester Hans van Brummen (links) van Boxtel laat ambtsgenoot Joachim Rodenkirch kennismaken met een toeristisch arrangement in Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel wordt dit weekeinde toeristisch flink op de kaart gezet tijdens de Wirtschaftswoche (WWW) in Wittlich. Met een fraaie stand maken de naar schatting 60.000 bezoekers kennis met typische Boxtelse en Liempdse trekkers van formaat, zoals De Groene Poort en Circo Circolo en een leuk arrangement bij hotel-restaurant Hof van Liempde.

Waarnemend burgemeester Hans van Brummen en wethouder Peter van de Wiel heetten burgemeester Joachim Rodenkirch en WWW-organisator Leo Kappes vrijdagmiddag officieel welkom in de Boxtelse stand. Rodenkirch werd verrast met een tas vol folders en boekjes, alsmede Boxtelse moppen en een kompas waarmee het vizier volgens Van Brummen 'nog vaker op Boxtel gericht kan worden'.

De Wirtschaftswoche is een ondernemersbeurs waar tienduizenden consumenten uit de regio Wittlich massaal op afkomen. De officiele opening werd vrijdagochtend verricht door burgemeester Rodenkirch en oud-minister Wolfgang Clement, die tot 2005 in de bondsregering zat. Clement is een veelgevraagd spreker over economische zaken, die Wittlich complimenteerde met een rijk bedrijfsleven.

Dat bedrijfsleven presenteert zich uitbundig op de WWW; de achtste editie van de beurs telt 230 exposanten, varierend van multinationals als GoodYear en Dunlop tot kleine middenstanders uit de binnenstad van Wittlich. ,,Boxtel krijgt van de gastvrije stad Wittlich de gelegenheid om zich hier toeristisch op de kaart te zetten en die buitenkans moeten we pakken", vindt Arjen Witteveen, voorzitter van het jumelagecomite.

Zijn team bestaat naast echtgenote Hetty uit de ondernemers Barend Faber en Geert Groen, die als vrijwilligers naar Wittlich zijn gereisd om vier dagen lang folders uit te delen en Boxtel aan de man te brengen als 'zinnenprikkelend' hart van Het Groene Woud. Waarnemend burgemeester Van Brummen en wethouder Van de Wiel zijn vrijdag de hele dag op de beurs aanwezig.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Kindertuin Natasja fashion SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman TopSlank Meubelmakerijdenberg 040Fit Huidtherapie Koppelmans Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Toverboom Beleef Boxtel