RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:15:07    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 23 oktober 2012 16:29 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2012 13:36 uur

Boxtel piekert over publieksbalie

Boxtel piekert over publieksbalie

Op de foto: Eind vorig jaar vormden zich lange rijen voor de balie van de afdeling Burgerzaken in het Boxtelse gemeentehuis. Onder meer omdat het identiteitsbewijs voor kinderen na 1 januari fors duurder werd. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Schijndel doet het sinds 2008 en Sint-Michielsgestel ook al een tijd. In het gemeentehuis van Haaren kunnen burgers vanaf 1 januari alleen nog maar op afspraak terecht. Boxtel is er nog niet uit.

Locoburgemeester Wim van der Zanden erkent dat er voordelen zijn te behalen met het werken op afspraak. Bezoekers hoeven niet meer aan te schuiven in een wachtrij en komen direct bij de juiste ambtenaar terecht. Toch wil het college van B. en W. de ruime openstellingsuren van de publiekshal in het gemeentehuis pas aanpassen als men ervan overtuigd is dat dit niet ten koste gaat van de huidige dienstverlening.

Omdat ook Boxtel op de financiën moet letten, is volgens het college van B. en W. de vraag gerechtvaardigd of het noodzakelijk is dat medewerkers van de afdeling Burgerzaken gaan zitten wachten tot zich bezoekers melden. ,,Maar we zijn nog niet zover dat we nu al zeggen dat mensen niet meer spontaan binnen kunnen lopen tijdens de openingsuren. Dat zou ook niet passen in ons motto om de burger centraal te stellen."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht