10:07:52    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 24 mei 2012 16:57 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2012 16:58 uur

Boxtel: parkeren in pastorietuin

Boxtel: parkeren in pastorietuin

De tuin bij de pastorie van de Sint-Petruskerk is opnieuw in beeld als parkeerplek. Enkele jaren geleden sneuvelde een plan voor een parkeerkelder onder de pastorietuin, nu wil het gemeentebestuur er bovengronds tachtig extra parkeerplekken realiseren om de Markt autoluw te maken.

Het parkeerplan maakt deel uit van de visie Sterk Centrum die in juni door de gemeenteraad beoordeeld moet worden. Wethouder Wim van der Zanden heeft al enkele maanden in stilte onderhandeld met het bestuur van de Verrijzenisparochie om te polsen of de pastorietuin mogelijk ingelijfd kan worden voor parkeerdoeleinden. De gemeente wil de pastorietuin kopen of in erfpacht verkrijgen.

Het Bisdom Den Bosch moet uiteindelijk aangeven of de pastorietuin voor dit doel aangewend mag worden. Volgens Van der Zanden staat het kerkbestuur positief tegenover de plannen, mede omdat het onderhoud van de omvangrijke tuin erg kostbaar is. Als de tuin wordt omgevormd tot parkeerterrein, zal de privacy van de pastoriebewoners gerespecteerd worden, zo beloofde de wethouder.

Als de pastorietuin samen met de opnieuw ingerichte Mgr. Bekkersstraat kan gaan dienen als centrumparkeerplaats, wordt de Markt autoluw en blijft er slechts ruimte voor vijftien auto’s en een opstelstrook voor vrachtwagens die winkels tijdens venstertijden kunnen bevoorraden.

Lees in Brabants Centrum van 24 mei: ’Pastorietuin laatste kans voor autoluwe Markt’.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Alfa TopSlank Geld en Makelaardij Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Elan Bikes support Olieenzo Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek