RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:07:39    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 maart 2012 16:10 uur, laatst gewijzigd op 22 maart 2012 16:58 uur

Boxtel opent drinkwatertappunten

Boxtel opent drinkwatertappunten

Op de foto: Inwoners in Boxtel kunnen drinkwater tappen bij de Zwaanse Brug en op het Stationsplein. Met deze punten steunt de gemeente waterprojecten in Bangladesh. (Foto: Albert Stolwijk).

Op het Stationsplein en bij de Zwaanse Brug kunnen mensen sinds donderdag hun flesjes en bekers vullen bij drinkwatertappunten. De gemeente Boxtel heeft deze punten in samenwerking met stichting Join the Pipe en Brabant Water gerealiseerd.

Door het plaatsen van deze tappunten steunt de gemeente Boxtel een waterproject in Bangladesh. In dit land komen waterpunten en latrines. ,,Op dit moment schijnt de zon hier volop en we hopen dat de zon door dit initiatief ook op andere plekken in de wereld gaat schijnen”, zei wethouder Peter van de Wiel donderdag tijdens de officiële opening van het tappunt bij de Zwaanse brug. In Boxtel staat het eerste tappunt in Nederland dat bij een NS-station is geplaatst.

’Join the Pipe’ promoot kraanwater en heeft als ambitie de hele wereld van schoon water te voorzien. De organisatie verkoopt ook navulbare flesjes die in Boxtel te koop zijn bij de Wereldwinkel en Chiccadeau. De opbrengst van deze flesjes in de vorm van stukken waterleiding gaat ook naar waterprojecten in ontwikkelingslanden.

Er staan tachtig drinkwatertappunten van stichting Join the Pipe door heel Nederland. Boxtel is de eerste plek in Noord-Brabant. Van de Wiel gaf aan dat er binnenkort ook een drinkwatertappunt in Liempde wordt gerealiseerd.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman Modecentrum Frans Theelen Koppelmans Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Tiga Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Kindertuin Toverboom