04:38:27    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 januari 2012 21:05 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2012 08:59 uur

'Boxtel ook fairtradegemeente'

\'Boxtel ook fairtradegemeente\'

Op de foto: Het Werelddiner van de Wereldwinkel was een van de uitingen die het enthousiasme in Boxtel voor fairtrade illustreert. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel moet in navolging van buurgemeente Schijndel ook een fairtradegemeente worden. Dat stelt de politieke groepering Combinatie95.

De partij reageert onder meer op de uitgebreide artikelen die de werkgroep Mondiaal Boxtel regelmatig in Brabants Centrum publiceert en op positieve ervaringen tijdens het Werelddiner van de Wereldwinkel.

Fairtrade ofwel eerlijke handel staat bij Combinatie95 hoog in het vaandel en levert een bijdrage aan een duurzame sociaal-economische wereld. Nu Schijndel zich profileert als fairtradegemeente, heeft de politieke groepering contact gezocht met een werkgroep in die gemeente. ,,We zijn tot de conclusie gekomen dat ook Boxtel iets met fairtrade zou moeten of kunnen doen”, stelt raadslid Karel Voets.

Combinatie95 wil van het gemeentebestuur weten welke richtlijnen er zijn om fairtrade in de schijnwerpers te zetten. Ook krijgt het college van B. en W. de vraag voorgelegd of men bereid is Boxtel uit te roepen tot fairtradegemeente.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 26 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding