RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:22:56    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 02 augustus 2012 15:29 uur, laatst gewijzigd op 04 augustus 2012 21:06 uur

'Boxtel niet helemáál wegstoppen'

\'Boxtel niet helemáál wegstoppen\'

Op de foto: Vanaf het dak van de woning op de hoek van Florijn en Weikespad heb je een mooi uitzicht het Dommeldal. Op de achtergrond is het voorbijrazende verkeer op de rijksweg A2 zichtbaar. (Foto: Peter de Koning).

Als in de toekomst de buurtschap Selissen is volgebouwd met vierhonderd woningen, ontkomt de gemeente Boxtel er niet aan om eerst een geluidswal aan te leggen langs de rijksweg A2. Maar ter hoogte van de Dommel moeten passanten toch een herkenningspunt houden. Wethouder Wim van der Zanden denkt aan een markante woontoren in het Dommeldal.

De wethouder is de eerste om te onderkennen dat er nog veel, heel veel water door de Dommel zal stromen, voordat er gebouwd zal worden aan de noordelijke rivieroever. Áls er überthaupt al ooit stenen gestapeld worden in de beemd van waaruit je uitkijkt op sportpark Den Wielakker aan de overkant van het water. ,,Toch willen we voorkomen dat Boxtel straks volledig schuilgaat achter geluidsschermen, geluidswallen en geluidsmuren. En daarom is dit onderdeel bij wijze van uitzondering meegenomen in het programma van eisen dat we hebben opgesteld voor de realisering van een nieuwbouwwijkje in het noordoosten van onze gemeente”, vertelt Van der Zanden.

In de eerste schetsen voor een woningbouwplan in Selissen, dat dinsdag 14 augustus op tafel komt bij de gemeenteraadsfracties tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken, wordt de zichtlocatie omschreven als een ’nieuw Stapelen’, met uitzicht over de rijksweg en het Dommeldal.

In de papieren editie van Brabants Centrum een uitgebreide toelichting op het programma van eisen dat de gemeente Boxtel heeft opgesteld voor de toekomstige nieuwlocatie Selissen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Gemeente Boxtel Toverboom TopSlank Natasja fashion Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Kindertuin SNS Bank Rijschool Dolman 040Fit Meubelmakerijdenberg Tiga Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen