RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:27:23    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 02 augustus 2012 15:29 uur, laatst gewijzigd op 04 augustus 2012 21:06 uur

'Boxtel niet helemáál wegstoppen'

\'Boxtel niet helemáál wegstoppen\'

Op de foto: Vanaf het dak van de woning op de hoek van Florijn en Weikespad heb je een mooi uitzicht het Dommeldal. Op de achtergrond is het voorbijrazende verkeer op de rijksweg A2 zichtbaar. (Foto: Peter de Koning).

Als in de toekomst de buurtschap Selissen is volgebouwd met vierhonderd woningen, ontkomt de gemeente Boxtel er niet aan om eerst een geluidswal aan te leggen langs de rijksweg A2. Maar ter hoogte van de Dommel moeten passanten toch een herkenningspunt houden. Wethouder Wim van der Zanden denkt aan een markante woontoren in het Dommeldal.

De wethouder is de eerste om te onderkennen dat er nog veel, heel veel water door de Dommel zal stromen, voordat er gebouwd zal worden aan de noordelijke rivieroever. Áls er überthaupt al ooit stenen gestapeld worden in de beemd van waaruit je uitkijkt op sportpark Den Wielakker aan de overkant van het water. ,,Toch willen we voorkomen dat Boxtel straks volledig schuilgaat achter geluidsschermen, geluidswallen en geluidsmuren. En daarom is dit onderdeel bij wijze van uitzondering meegenomen in het programma van eisen dat we hebben opgesteld voor de realisering van een nieuwbouwwijkje in het noordoosten van onze gemeente”, vertelt Van der Zanden.

In de eerste schetsen voor een woningbouwplan in Selissen, dat dinsdag 14 augustus op tafel komt bij de gemeenteraadsfracties tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken, wordt de zichtlocatie omschreven als een ’nieuw Stapelen’, met uitzicht over de rijksweg en het Dommeldal.

In de papieren editie van Brabants Centrum een uitgebreide toelichting op het programma van eisen dat de gemeente Boxtel heeft opgesteld voor de toekomstige nieuwlocatie Selissen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Huidtherapie SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding