18:53:16    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 januari 2012 09:00 uur

Boxtel moet wennen aan nieuw schema plasticinzameling

Het is even wennen, de inzameling van plastic afval. Sinds vorige week is in de gemeente Boxtel een nieuw inzamelschema van kracht en worden de plastic zakken voortaan in de oneven weken opgehaald.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel hebben veel inwoners de boodschap al begrepen; in week 1 van het nieuwe jaar werden volop plastic zakken aangeboden op de nieuwe inzameldag. ,,Maar ook deze week lagen er nogal wat plastic zakken, waarschijnlijk omdat burgers nog het oude inzamelschema hanteren. We hebben ze later alsnog opgehaald om te voorkomen dat er meer zwerfvuil in de wijken komt te liggen.”

Onder meer via extra publiciteit en het gebruik van sociale media als Twitter probeert de gemeente haar inwoners extra te informeren over de inzameling van plastic afval. Volgende week vindt de inzameling weer plaats en kunnen de Plastic Heroes-zakken worden aangeboden.

Het nieuwe inzamelschema voor plastic afval in 2012 ziet er als volgt uit.

Postcode   Wijk/ Kern                           Ophaaldag

5281           Centrum, Lennisheuvel            woensdag

5282           Breukelen, Selissenwal            maandag

5283           Munsel/Selissen, IGA, Oost      donderdag

5298           Liempde                                 dinsdag

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie