RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:49:40    maandag, 12 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 mei 2011 14:20 uur

’Boxtel mist bioscoop en disco’

Uitgaan in Boxtel is leuk, maar jongeren missen een bioscoop en een discotheek. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek ’Jong Boxtel spreekt’ dat een groep studenten van het ROC Eindhoven woensdag 19 januari in jongerencentrum B-Town heeft gepresenteerd. De studenten hielden een onderzoek onder de jeugd in Boxtel; van de vierduizend jongeren namen er 859 deel aan de enquête.

Uitgaan in Boxtel, veiligheid op straat en meedoen aan activiteiten binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin en B-Town, dat waren de vragen die tijdens de enquête centraal stonden. De studie werd in november vorig jaar onder jongeren gehouden, de resultaten werden de afgelopen maanden verwerkt en samengebracht in een lijvig rapport dat meer dan honderd pagina’s telt.

B-TOWN

Jongeren maken nog niet veel gebruik van de diensten van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en B-Town, zo komt uit de studie naar voren. Vooral voor de jeugd zou het CJG meer activiteiten moeten ondernemen om bekend te worden. Uit de enquête komt naar voren dat vrijwel niemand van de doelgroep het CJG bezoekt. De meesten jongeren hebben de vraag niet ingevuld, anderen gaven in overgrote meerderheid aan geen interesse te hebben in ondersteuning van het CJG.

Het jongerenbeleid verdient ook een impuls, zo blijkt uit de enquête. Jongeren ondernemen vooral veel buiten de gemeentegrenzen. ,,Door activiteiten en voorzieningen van B-Town te koppelen aan de scholen zou de gemeente jongeren beter vast kunnen houden”, denken de onderzoekers. ,,B-Town heeft ruimtes waar gewerkt kan worden aan schoolopdrachten, maar ook aan eigen activiteiten, zoals muziekdemo’s opnemen, darts en tafelvoetbal.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Tiga Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht 040Fit Natasja fashion Kindertuin Rijschool Dolman TopSlank Toverboom Beleef Boxtel