RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:12:44    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 november 2013 09:33 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2013 09:38 uur

Boxtel lonkt naar Schijndel en Rooi

Boxtel lonkt naar Schijndel en Rooi

Fuseren met Schijndel en Sint-Oedenrode is een serieuze optie, vindt een kerngroep uit de Boxtelse gemeenteraad. Die twee gemeenten hebben al aangegeven te willen samengaan, maar zoeken daarbij een derde partner. Boxtel wil wel meedoen aan een onderzoek of fusie zinvol is, maar niet als ook Veghel aansluit.

De Boxtelse gemeenteraad gaf afgelopen zomer aan te willen onderzoeken of fusie een betere optie is dan alleen ambtelijke samenwerking waarvoor eerder werd gepleit. Aangezien de Schijndelse en Rooise raadsfracties al een stap verder in het proces zijn, wacht de kerngroep af voor welke derde partner deze twee gemeenten kiezen. Eind november wordt daarover duidelijkheid verwacht.

Als het Veghel wordt, ziet Boxtel het niet zitten om verder te praten en zullen de bakens worden verzet. Kiezen Sint-Oedenrode en Schijndel wél voor Boxtel, dan zou het volgens de kerngroep goed zijn om – indien zij daartoe bereid zijn - ook Sint-Michielsgestel en Haaren te betrekken bij het onderzoek naar een eventuele fusie.

Na gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeenteraden uit de regio spreekt de Boxtelse kerngroep zich in ieder geval uit vóór een onderzoek naar een fusie met Sint-Oedenrode en Schijndel, die zich ten doel hebben gesteld om in 2018 één gemeente te vormen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij