RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:42:11    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 november 2011 19:02 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2011 19:09 uur

Boxtel lanceert centrumplannen

Boxtel lanceert centrumplannen

Op de foto: Boxtel verdient een sterk centrum, zo stelt het gemeentebestuur. Op tal van fronten wordt flink aan de weg getimmerd, zoals in de Kruisstraat waar dit complex is gerealiseerd door ondernemer Van Uden. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel houdt donderdag 1 december om 19.30 uur een informatieavond waar de toekomstplannen voor het centrum worden gepresenteerd. Een van de aspecten die wordt belicht is het parkeren in hartje Boxtel.

Een sterk centrum is volgens het gemeentebestuur één van de ambities uit de strategische visie 2010-2020. Op 1 december presenteren de wethouders Anton van Aert en Wim van der Zanden de plannen, die de gemeente de afgelopen tijd heeft uitgewerkt om die ambitie te realiseren.

Onbekend is hoe de plannen eruit komen te zien. Cruciaal zal de vraag zijn of het college van B. en W. vasthoudt aan het aanleggen van een parkeerterrein op de plek van de gemeentevijver. Zonder dat plan lijkt een autoluwe Markt definitief van de baan.

Daags voor de publieksavond worden 's avonds de leden van de gemeenteraad en - onder embargo - de media geinformeerd. De informatieavond op 1 december wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Deze week kreeg het centrum al een impuls van de Kamer van Koophandel, die een cheque ter waarde van 10.000 euro uitreikte. Daarmee wordt onderzocht of Boxtel rijp is voor centrummanagement.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel Geerts advies SNS Bank Meubelmakerijdenberg