18:03:21    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 31 oktober 2013 14:03 uur, laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 17:15 uur

Boxtel koopt grond MSB op Ladonk

Boxtel koopt grond MSB op Ladonk

Op de foto: De toekomstige Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg start bij de Colenhoef op het Boxtelse bedrijventerrein. (Foto: Google Maps).

De gemeente Boxtel heeft met afvalverwerker MSB overeenstemming bereikt over de aankoop van grond aan de Colenhoef. Hiermee creëert het college van B. en W. ruimte voor aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK). Bijkomend voordeel is dat de afvalversnipperaar, die geluidshinder veroorzaakt, verdwijnt.

Met de deal, die overigens nog officieel moet worden bekrachtigd, is een bedrag van bijna 1,3 miljoen euro gemoeid. Dat wordt gefinancierd uit middelen die de gemeente heeft gereserveerd voor aanleg van de VLK, maar ook uit fondsen die beschikbaar zijn voor herstructurering en kwaliteitsverbetering van bedrijventerrein Ladonk. Ook MSB zelf legt geld op tafel en mogelijk zal ook de BOM de beurs trekken.

In een al opgesteld ontwerp-bestemmingsplan is de nieuwe noordelijke ontsluitingsweg over percelen aan de oostkant van de Colenhoef geprojecteerd. In de nieuwe situatie gaat de route over de percelen van MSB aan de westkant van die straat. Het bestemmingsplan moet daarom aangepast worden.

Het nieuws is donderdag bekendgemaakt door wethouder Willie van de Langenberg. Lees meer in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 31 oktober.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Filipe Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Podium Boxtel buisman optiek Alfa Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie EmielTechniek Toverboom TopSlank Geerts advies