RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:12:07    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 31 oktober 2013 14:03 uur, laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 17:15 uur

Boxtel koopt grond MSB op Ladonk

Boxtel koopt grond MSB op Ladonk

Op de foto: De toekomstige Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg start bij de Colenhoef op het Boxtelse bedrijventerrein. (Foto: Google Maps).

De gemeente Boxtel heeft met afvalverwerker MSB overeenstemming bereikt over de aankoop van grond aan de Colenhoef. Hiermee creëert het college van B. en W. ruimte voor aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK). Bijkomend voordeel is dat de afvalversnipperaar, die geluidshinder veroorzaakt, verdwijnt.

Met de deal, die overigens nog officieel moet worden bekrachtigd, is een bedrag van bijna 1,3 miljoen euro gemoeid. Dat wordt gefinancierd uit middelen die de gemeente heeft gereserveerd voor aanleg van de VLK, maar ook uit fondsen die beschikbaar zijn voor herstructurering en kwaliteitsverbetering van bedrijventerrein Ladonk. Ook MSB zelf legt geld op tafel en mogelijk zal ook de BOM de beurs trekken.

In een al opgesteld ontwerp-bestemmingsplan is de nieuwe noordelijke ontsluitingsweg over percelen aan de oostkant van de Colenhoef geprojecteerd. In de nieuwe situatie gaat de route over de percelen van MSB aan de westkant van die straat. Het bestemmingsplan moet daarom aangepast worden.

Het nieuws is donderdag bekendgemaakt door wethouder Willie van de Langenberg. Lees meer in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 31 oktober.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank