09:18:47    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 04 september 2011 17:08 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2011 10:50 uur

Boxtel klopt ODC in derby

Boxtel klopt ODC in derby

Op de foto: Pascal van den Brand (7) laat ODC-doelman Freek van Bommel kansloos en scoort voor gastheer RKSV Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

De kersverse derdeklasser RKSV Boxtel heeft bij de start van de voetbalcompetitie in een spannende maar niet hoogstaande derby met 1-0 gewonnen van ODC. In een bomvol sportpark Munsel, waar zo'n 1.500 toeschouwers samenkwamen, viel de beslissende treffer in de eerste helft dankzij Pascal van den Brand.

Boxtel en ODC slaagden er nauwelijks in het publiek te vermaken. Het duel waarnaar al wekenlang door voetbalfans werd uitgekeken, speelde zich vooral af op het middenveld; echt veel kansen werden door beide teams niet gecreëerd.

In de slotfase leek ODC langszij te komen, maar een opgelegde kans werd gemist en de andere door de onlangs aangetrokken doelman Joeri van Heurck onschadelijk gemaakt. Na het laatste fluitsignaal werd een gezellig feestje gebouwd in en rond kantine Den Oosthoek, compleet met live muziek van De Volle Bloas en volop vermakelijkheden voor de jeugd.

Scheidsrechter Harold van Engeland, sinds een jaar woonachtig in Boxtel, sprak na afloop van een sportieve wedstrijd. ,,Maar op het laatst zag je de krachten bij de twee ploegen wegvloeien. Bij veel spelers ging het licht uit."

 

 

Auteur: Marc Cleutjens/Henk van Weert

Advertenties