RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:46:14    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 12 september 2012 15:09 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2012 13:21 uur

Boxtel: kleinere kliko en diftar

Boxtel: kleinere kliko en diftar

Op de foto: De grote grijze kliko's verdwijnen in 2014 uit het straatbeeld. Nu plastic gescheiden wordt ingezameld volstaat een kleinere vuilcontainer. (Archieffoto Brabants Centrum).

Elk huishouden in Boxtel krijgt in 2014 een nieuwe, kleinere grijze kliko voor restafval. Sinds is gestart met het apart inzamelen van plastic blijven de huidige vuilcontainers van 240 liter voor een belangrijk deel leeg. Burgers gaan dan waarschijnlijk ook betalen voor elke keer dat ze de afvalbak aan de straat zetten.

Afgelopen jaar is onderzocht hoe inwoners van Boxtel denken over de huidige afvalinzameling. Een/derde van de ondervraagden geeft aan liever een kliko te krijgen met een inhoud van 180 liter als dit voor hen goedkoper uitpakt. Ruim de helft (57 procent) van de deelnemers aan het bewonersonderzoek geeft aan dat zo’n kleinere afvalbak voldoende is voor hun huishouden. Bovendien geeft twee/derde van de ondervraagden aan het principe ’de vervuiler betaalt’ te onderschrijven. Daardoor isde tijd rijp om de invoering van diftar nader te bestuderen.

Deze week sprak de Boxtelse politiek over de afvalinzameling. Lees daarover meer in de papieren editie van Brabants Centrum op donderdag 13 september.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

040Fit Doornmalen electro Huidtherapie Kindertuin Natasja fashion Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Rijschool Dolman SNS Bank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Café zaal Kloosterzicht Toverboom Zwanenberg adviesgroep TopSlank Tiga Meubelmakerijdenberg