RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:09:07    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 september 2013 18:02 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2013 18:05 uur

Boxtel klaar voor schaliegasactie

Boxtel klaar voor schaliegasactie

Op de foto: De Markt van Boxtel is sinds vrijdagmiddag autovrij en kan zaterdag plaatsbieden aan veel demonstranten tegen schaliegas. (Foto: Marc Cleutjens).

De Markt in Boxtel is zaterdag 14 september vanaf 10.15 uur het decor van een grote protestactie tegen proefboringen naar schaliegas. Aanleiding voor de demonstratie is een werkbezoek van de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

De Kamerleden worden ontvangen in het gemeentehuis, waar de gemeenteraadsleden en leden van het college van B. en W. hen zullen ontvangen en bijpraten over de schaliegaskwestie. Ok veel regionale PvdA'ers worden verwacht. Burgemeester Mark Buijs treedt op als gastheer.

De PvdA wil zich onder leiding van Kamerlid en fractiespecialist Jan Vos verdiepen in de kwestie rond schaliegas, alvorens donderdag 19 september in de Tweede Kamer een hoorzitting wordt gehouden. Vos zal een van de sprekers zijn op de Markt in Boxtel.

De actie op de Markt wordt gecoordineerd door burgerinitiatief Schaliegas Vrij Boxtel, met steun van comite Zeg Nee Tegen SG uit Lennisheuvel. Men rekent op de komst van honderden, misschien wel duizenden actievoerders. De parkeerterreinen bij Hoogheem in Boxtel-Oost worden aangewezen als parkeerplaats.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is Boxtel voorbereid op de komst van veel demonstranten. Extra medewerkers van voorlichting, communicatie alsmede extra politiemensen zijn present op de Markt. Via de matrixborden aan de entree van de dorpskom worden actuele mededelingen gedaan over parkeren en andere actuele zaken rondom de demonstratie.

De Markt is sinds vrijdagmiddag na het afbreken van de weekmarkt autovrij. Dat blijft zo tot en met zondag; dan wordt op de Markt het festival Bockesprongen gehouden. Dat duurt tot na middernacht.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen