06:26:14    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 29 september 2011 15:03 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2011 15:06 uur

Boxtel klaar voor Herfstfestijn

Boxtel klaar voor Herfstfestijn

Op de foto: Beeld van het Herfstfestijn in 2009. Ook dit jaar is de Reddingsbrigade present.(Foto: Peter de Koning).

Tijdens het jaarlijkse Herstfestijn wordt zaterdag 1 en zondag 2 oktober nog eens het belang van vrijwilligers onderstreept in Boxtel. ,,Want er is onverminderd veel behoefte aan mensen die omkijken naar elkaar, die meehelpen en (mantel)zorgen. Kortom, aan mensen die zich inzetten voor de samenleving”, zegt Monique Timmermans van evenementenstichting Boxtel Vooruit.

Organisaties, instellingen en verenigingen presenteren zich tijdens het Herfstfestijn op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur op de Markt en hopen zo op een actieve, prikkelende manier het publiek te bereiken en uit te nodigen kennis te komen maken. Deelnemers zijn onder meer de Reddingsbrigade, Zorggroep Elde, de buurtbusvereniging en speel-o-theek De Eendenkring.

Het evenement is opgezet om bezoekers te inspireren zich aan te sluiten bij de zevenduizend vrijwilligers die actief zijn in deze gemeente. ,,Want de vrijwilliger van de toekomst hebben we vandaag al hard nodig”, aldus organisator Timmermans.

Op zondag worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en Boxtel Vooruit roept hen op tussen 12.00 en 14.45 uur langs te komen op de Markt. Reus Jas de Keistamper en zijn gevolg zal hen om 15.00 uur officieel verwelkomen. Na aanmelding bij een speciale stand, kunnen de vrijwilligers een leuke attentie in ontvangst nemen.

Het programma van het Herfstfestijn omvat demonstraties van onder meer brandweer en Rode Kruis. Ook zijn er workshops en lezingen. Bovendien is een culinaire route uitgezet en wordt de Rode Draad gehouden, een tocht langs 24 locaties waar kunstenaars zich presenteren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht