RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:20:56    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 03 april 2013 20:32 uur, laatst gewijzigd op 06 april 2013 13:11 uur

Boxtel kiest voor Mark Buijs

Boxtel kiest voor Mark Buijs

Op de foto: Voormalig ondernemer Mark Buijs uit Herpt is na zijn jaar wethouderschap in de gemeente Heusden voorgedragen als nieuwe burgemeester van Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

UPDATE - Mark Buijs, wethouder van de gemeente Heusden namens de lokale partij Heusden Een en lid van de VVD, is woensdagavond door de gemeenteraad van Boxtel unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De 44-jarige Buijs stamt uit een familie die is geworteld in Herpt, een kerkdorp van Heusden. Van huis uit ondernemer werd hij zeven jaar geleden wethouder van die gemeente. Daar was hij ook enkele maanden waarnemend burgemeester.

Buijs volgt Frank van Beers op, die halverwege 2012 bestuursvoorzitter werd bij zorginstelling Cello. De functie van burgemeester wordt sinds september waargenomen door Hans van Brummen. Met de unanieme voordracht door de Boxtelse raad moet nog worden ingestemd door de Kroon. De verwachting is dat de benoeming per 1 juni geschiedt.

Buijs werd via Twitter vrijwel direct gefeliciteerd door Stichting Boxtel Vooruit. Ook burgemeester Jan Hamming van Heusden feliciteerde 'zijn' eerste wethouder met de voordracht. Hamming omschrijft Buijs als een 'dynamisch, loyaal en ondernemend bestuurder': ,,Mark, van harte!".

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen