07:23:39    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 10 april 2013 16:43 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2013 16:49 uur

Boxtel kibbelt over spoorplannen

Boxtel kibbelt over spoorplannen

Op de foto: De dubbele overweg in de Tongersestraat is al decennialang onderwerp van Boxtelse verkeersdiscussies. (Foto: Peter de Koning).

Een adequate oplossing vinden voor de Boxtelse verkeersproblemen bij de dubbele overweg in de Tongersestraat blijft moeilijk. Burgers die de voorbije maanden liefst 42 varianten bedachten, kwamen er niet uit. En de zes overgebleven opties die de gemeenteraad nader moet laten onderzoeken, leidden deze week ook al tot politiek gehakketak.

Plannen voor een spoortunnel/viaduct op de plek van de dubbele overweg of een nieuwe noordelijke omleidingsroute voor autoverkeer vanaf bedrijventerrein Ladonk naar rijksweg A2 vergen miljoeneninvesteringen. Die zijn nodig voor de toename van het treinverkeer in verband met het Programma Hoogfrequent Spoor.

Het ministerie van Infrastructuur & Milieu en ProRail willen financieel wel bijspringen om de Boxtelse problemen op te lossen, maar eisen we dat er een breed gedragen plan op tafel komt. Tot op heden wil dat nog niet erg lukken. Dat bleek sinsdag 9 april tijdens een vergadering waarin de raadsfracties zich over de uitkomsten van de gehouden burgerparticipatie bogen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen