RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:33:28    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 november 2013 22:09 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2013 22:14 uur

Boxtel is 'Fairtrade Gemeente'

Boxtel is \'Fairtrade Gemeente\'

Op de foto: Mélinda Choo (links) reikte vrijdag het kombord 'Fairtrade Gemeente' uit aan wethouder Peter van de Wiel onder toeziend oog van de leden van de lokale fairtrade-werkgroep. (Foto: Peter de Koning).

,,It giet oan! Vorige week werd bekend dat Boxtel de titel ’Fairtrade Gemeente’ krijgt toegewezen. Arjen Witteveen, voorzitter van de lokale Fairtrade-werkgroep, en leden van Lokale Agenda 21, Transition Town en Mondiaal Boxtel glunderden vrijdag nog steeds. In de accommodatie van handboogvereniging L’Union werd het heuglijke feit bekrachtigd met de uitreiking van een kombord.

Deze uitreiking vond plaats tijdens het Wereldwinkeldiner, dat voor de derde keer werd georganiseerd in Boxtel. Allerlei vrijwilligers zorgden ervoor dat de bezoekers werden voorzien van een driegangenmenu, dat grotendeels werd bereid met fairtrade-producten van de Wereldwinkel.

Halverwege de avond, tussen de soep en het hoofdgerecht, reikte Mélinda Choo, campagnecoördinator van de Fairtrade Gemeente campagne, een kombord uit aan wethouder Peter van de Wiel en leden van de lokale Fairtrade-werkgroep. ,,Het aanbod van fairtrade-producten is overweldigend, maar de mensen van de werkgroep hebben nog een stap verder gezet door inwoners, bedrijven, winkeliers en scholen te stimuleren meer van deze producten in huis te halen. Hierdoor mag Boxtel zich met 1.300 andere plekken in de wereld Fairtrade Gemeente noemen”, zo sprak Choo.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Tiga Doornmalen electro 040Fit Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht TopSlank SNS Bank Rijschool Dolman Gemeente Boxtel Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Olieenzo