RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:16:03    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 15 november 2014 23:10 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 17:18 uur

Boxtel in teken van Kwis

Boxtel in teken van Kwis

Op de foto: Een van de kwisgroepen zat de hele avond bij Wendy's Croissanterie aan de Markt om de vragen van de Bokselse Kwis te beantwoorden. (Foto: Albert Stolwijk).

Hoeveel evenementen worden jaarlijks in Boxtel georganiseerd? Hoelang mag je parkeren bij de Sint-Petrusbasiliek? En welke families staan hier op de foto? Een greep uit de vragen die zaterdag in het opdrachtenboek van de Bokselse Kwis stonden. De eerste editie van de dorpsquiz was een groot succes; honderden deelnemers braken hun hoofd over de vragen, onderverdeeld in tien categorieën.

Om klokslag 18.00 uur stond een grote rij voor En Garde! Alle veertig teamcaptains kwamen naar het restaurant om het opdrachtenboek op te halen. Alle groepen kregen exact vijf uur de tijd om de vragen in te vullen en het boek weer in te leveren bij En Garde! De groepjes varieerden van tien tot bijna dertig personen. Deelnemers trokken zich terug in een woning of hadden een plek in een café gereserveerd.

Het bleef echter niet alleen bij opdrachten die met behulp van een laptop of boek konden worden opgezocht. Eén deelnemer per team moest stipt om 19.30 uur bij de raadzal zijn, waar quizmaster Mark Buijs twintig meerkeuzevragen stelde over Boxtelse gebeurtenissen van dit jaar. Een uur later moesten 'tijgers' zich melden bij café D'n Hendrik op de Markt om daar punten te verdienen met een potje darts en een bierproeverij.

Inmiddels zijn alle opdrachtboekjes ingeleverd. Op 12 december vindt de prijsuitreiking plaats. Ieder team heeft voorafgaand aan de Kwis een goed doel opgegeven. De winnende ploegen krijgen geldprijzen die ze aan dit goede doel kunnen besteden.

Brabants Centrum besteedt uitgebreid aandacht aan de Bokselse Kwis in de editie van donderdag 20 november. Kijk voor een fotoserie van de Bokselse Kwis op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Natasja fashion 040Fit Koppelmans Toverboom Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel TopSlank Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Kindertuin