23:01:28    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 22 september 2013 15:51 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2013 16:07 uur

Boxtel in het teken van water

Boxtel in het teken van water

Op de foto: Speciaal voor de Waterdag werden allerlei vissen getoond die in de Dommel leven. (Foto: Annelieke van der Linden).

Waterdag, het evenement dat waterschap De Dommel zondag organiseerde vanwege haar 150-jarig jubileum, trok veel mensen richting het waterschapshuis aan de Bosscheweg. Daar was van alles te beleven voor jong én oud.

De jeugd kreeg bij de entree een informatieboekje met een stempelkaart vol activiteiten. Zo konden ze vogelhuisjes timmeren, meedoen aan waterspelletjes, lopen over water in een Aqua Bubble en over de Dommel varen in een kano of boot. Er stonden kraampjes waar particulieren en organisaties vertelden over projecten van het waterschap, de beverrat, vissen die in de Dommel leven en watermonitoring. Ook kon iedereen een bezoek brengen aan de rioolwaterzuivering op Heult in Boxtel.

Halverwege de waterdag onthulde watergraaf Peter Glas samen met jeugdwatergraaf Joeri Renes en wethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel de oerbank, een kunstwerk van Marten Groen. Ook werden nog zes mensen onderscheiden met een speciale jubileummedaille van het waterschap: Ger van den Oetelaar, Frans Maas, Hein Hoppenbrouwers, Ad van Gennip, Marco Meihuizen en Leon van der Eerden.

Advertenties