18:10:48    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 oktober 2011 16:10 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 09:07 uur

Boxtel in actie tegen lege winkels

Boxtel in actie tegen lege winkels

Op de foto: Woensdag 19 oktober, 15.30 uur: de Stationsstraat in hartje Boxtel maakt een verlaten indruk. In deze straat staan veel winkels leeg. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gemeentebestuur van Boxtel wil met de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) een vuist maken tegen de groeiende leegstand in het winkelhart. Vooral in de Stationsstraat staan veel winkels leeg; deze week werd bekend dat modezaak Boutique 4 de deuren gaat sluiten. ,,Boxtel had ooit een belangrijke centrumfunctie voor de hele regio en kan die positie in de toekomst heroveren”, verwacht OCB-voorzitter Jan van Vroenhoven.

Cijfers van de gemeente Boxtel en de OCB maken duidelijk dat momenteel ongeveer 10 procent van alle winkels in het centrum van Boxtel leegstaat. Daarmee scoort Boxtel beter dan sommige andere gemeenten, maar zowel wethouder Anton van Aert als OCB-preses Van Vroenhoven vinden het percentage veel te hoog. ,,En daarom moeten we er alles aan doen om de leegstand het hoofd te bieden, ook al is dat in de huidige economische malaise heel lastig”, zegt Van Aert.

De Stationsstraat moet volgens Van Aert deel uit blijven maken van het kernwinkelgebied, ook al is de leegstand daar groot en lijken steeds meer winkels op slot te gaan. ,,We zijn in nauw overleg met een werkgroep waarin winkeliers zich verenigd hebben. Die werkgroep smeedt plannen om de Stationsstraat aantrekkelijker te maken voor het publiek.” Concrete voorstellen liggen er nog niet, maar de eerste ideeën zijn al besproken met de ambtenaar economische zaken.

Voorzitter Van Vroenhoven van de OCB betreurt dat veel Boxtelaren de kracht van het eigen centrum niet onderkennen. ,,Boxtel had een sterke regiofunctie en kan die zo weer terugkrijgen. Jammer genoeg hoor ik vooral van mensen die buiten Boxtel wonen positieve geluiden. Koopzondagen worden druk bezocht, ook door mensen die hier niet vandaan komen. Daarom maken we ook buiten de gemeentegrenzen reclame voor ons winkelgebied.”

De OCB start binnenkort met een enquête die duidelijk moet maken waar het winkelend publiek vandaan komt. Met wethouder Van Aert erkent Van Vroenhoven dat er te veel winkels leegstaan in Boxtel, maar dat de cijfers ’niet verontrustend’ zijn. ,,Boxtel moet zijn stinkende best doen om weer op de kaart te komen. Dat kan met goede bewegwijzering en een goed en vooral duidelijk parkeerplan."

Lees meer in Brabants Centrum van 20 oktober.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Huidtherapie