RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:47:08    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 27 september 2011 12:00 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2011 15:35 uur

'Boxtel houdt regie op Heideweg'

\'Boxtel houdt regie op Heideweg\'

Op de foto: Zicht op de nieuwbouwlocatie in het plan Heideweg in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel is de regie beslist niet kwijt in nieuwbouwwijk Heideweg in Liempde. Dat zegt wethouder Peter van de Wiel. Van de Wiel reageert daarmee op een reclamecampagne van projectontwikkelaar Heijmans en kritische vragen van coalitiepartij Balans.

Balans vraagt al enkele weken opheldering over het nieuwbouwproject dat de naam Liempderheide draagt en waarvoor Heijmans vorige week een plan ontvouwde om tien tweekappers ook casco-plus - en dus goedkoper - te bouwen. Zelfbouwers krijgen daarmee meer kansen, zo lijkt het.

Het gemeentebestuur is volgens wethouder Van de Wiel zeer verrast door dit bericht en maakte vrijdag bekend dat de campagne van Heijmans geheel op initiatief van de projectontwikkelaar is gelanceerd. Boxtel meldde ook dat twee pogingen zijn ondernomen om huizen aan de Heideweg in Liempde te bouwen. ,,Deze pogingen zijn helaas niet gelukt. Zoals ook in de commissie Ruimtelijke Zaken is aangegeven, neemt het college op korte termijn een definitief besluit over de manier en de vorm waarop woningbouw op deze locatie alsnog kan worden gerealiseerd." 

Volgens Van de Wiel valt dat besluit komende week en lijkt de kans groot dat afscheid genomen gaat worden van Heijmans. ,,De projectontwikkelaar is er in twee fasen niet in geslaagd met een haalbaar plan te komen. De tweede fase is mislukt en de kans is heel reëel dat er geen derde poging zal komen." Het gemeentebestuur onderstreept dat Heijmans 'op eigen initiatief' ervoor heeft gekozen om via diverse kanalen, waaronder Brabants Centrum, te peilen of er interesse is in de markt voor casco-plus woningen op de locatie Heideweg.

Van de Wiel: ,,Peilen van interesse door Heijmans betekent geen start van een derde traject door de gemeente Boxtel. De gemeente Boxtel vindt het belangrijk om hier geen misverstanden over te laten ontstaan en heeft als eigenaar van de grond de regie in handen."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg