RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:54:29    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 juli 2014 17:22 uur, laatst gewijzigd op 23 juli 2014 18:57 uur

Boxtel herdenkt vliegramp Oekraïne

Boxtel herdenkt vliegramp Oekraïne

Op de foto: Herdenkingsplek in de raadzaal van het Boxtelse gemeentehuis... (Foto: Annelieke van der Linden).

Ook in Boxtel werd woensdagmiddag een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Tijdens de dag van nationale rouw werd in het hele land stilgestaan bij de crash van het vliegtuig van Malaysia Airlines. Zowel in de raadzaal als in het centrum was het even helemaal stil...

In de raadzaal kwamen ambtenaren, burgers en het college van B. en W. samen om op beeldschermen te kijken naar de aankomst van de eerste lichamen in Eindhoven. Ook werd gezamenlijk een minuut stilte in acht genomen. In het centrum van Boxtel sloten enkele winkels om tien voor vier de deuren om gedurende tien minuten de vliegramp te herdenken.

Om vijf voor vier luidden de klokken van de Sint-Petrusbasiliek en andere kerken, waardoor in het centrum winkelend publiek bleef staan. Ook fietsers stapten af en sloten zich aan bij ondernemers en inwoners, zelfs op de terrassen was het stil.

Vanaf vijf uur verzamelden steeds meer mensen op het viaduct over de rijksweg A2 bij Peters Hoek om een laatste groet te brengen op het moment dat de colonne met rouwauto's passeerde. Dat was rond kwart over zes uur. Na een weifelend begin begonnen de honderden belangstellenden te applaudisseren toen de stoet in enkele minuten tijd voorbij trok onder begeleiding van een politie-escorte.

De lichamen van  veertig slachtoffers kwamen om vier uur aan op Eindhoven Airport. Steeds zullen de komende dagen om vier uur 's middags stoffelijke resten aankomen en naar Hilversum worden gebracht voor identificatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair