06:01:45    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 02 mei 2013 09:50 uur, laatst gewijzigd op 02 mei 2013 09:52 uur

Boxtel herdenkt oorlogsslachtoffers

Boxtel herdenkt oorlogsslachtoffers

Op de foto: Het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris brengt jaarlijks de vendelgroet tijdens de nationale dodenherdenking in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).

Tijdens de nationale dodenherdenking op zaterdag 4 mei worden ook in Boxtel, Liempde, Esch en Gemonde slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen herdacht.

In Boxtel start om 18.40 uur een bijeenkomst in de Sint-Petrusbasiliek, aansluitend vindt een stille tocht plaats die via het Indiëmonument aan de Koppel naar de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk gaat. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, tevens wordt het Wilhelmus gezongen. Deelnemers aan de herdenking zijn na afloop welkom in zaal De Adelaar voor koffie of thee.

In de parochiekerk Sint-Jansonthoofding in Liempde start om 18.30 uur een herdenking met gebiedsviering. Daarna gaat het gezelschap naar het Concordiapark waar een bloemstuk wordt neergelegd en twee minuten stilte wordt gehouden.

De herdenking in Gemonde start om 19.45 uur op het plein bij de Sint-Lambertuskerk. Vanaf hier vertrekt een stille tocht naar het monument aan het Kerkeind. Na afloop kunnen deelnemers in gemeenschapshuis De Kei een kop koffie drinken.

Inwoners van Esch kunnen in Haaren of Helvoirt terecht voor herdenkingsbijeenkomsten. In Haaren start de bijeenkomst om 18.00 uur bij het monument voor de Schotse Bevrijders. In Helvoirt wordt om 19.00 uur een dienst gehouden in de Sint-Nicolaaskerk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geerts advies