08:14:21    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 08 december 2013 16:05 uur, laatst gewijzigd op 15 december 2013 17:10 uur

Boxtel herdenkt PSV'er Sjef van Run

Boxtel herdenkt PSV\'er Sjef van Run

Op de foto: Sjef van Run op een officiele foto van PSV. De prent siert ook het jubileumboek van PSV dat onlangs verscheen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de club. (Foto: PSV Media).

Het is deze maand veertig jaar geleden dat de bekende Boxtelse topvoetballer Sjef van Run overleed. Van Run speelde 359 officiele wedstrijden voor PSV en werd 25 keer geselecteerd voor het Nederlands elftal. In 1934 maakte hij deel uit van Oranje dat deelnam aan het WK voetbal in Italie.

Sjef van Run (1904-1973) werd geboren in 's-Hertogenbosch, maar woonde enkele decennia in Boxtel. Via de voorloper van voetbalclub Boxtel maakte hij de overstap naar PSV waarmee hij enkele keren kampioen werd. Van Run was als stoere verdediger een van de boegbeelden van het succesvolle Eindhovense elftal.

Tussen 1931 en 1935 stond Van Run 25 keer in Oranje. Na zijn voetbalcarriere bleef hij verbonden aan 'broodheer' Philips in Eindhoven. Hij was onder meer chauffeur voor het in opkomst zijnde elektronicabedrijf. In Boxtel was hij enkele jaren trainer van de hoofdmacht van RKSV Boxtel.

Zaterdag 21 december herdenkt Boxtel de gloriejaren van Sjef van Run met een Memorial. Niet alleen wordt een straatnaambord onthuld bij sportpark Munsel, ook speelt de hoofdmacht van Boxtel een wedstrijd tegen Legendary PSV, dat bestaat voormalig topspelers als Luc Nilis, Rene van de Kerkhof, Stan Valckx en Andre Ooijer.

Het programma begint om 13.45 uur met de onthulling van de straatnaam door Willie en Rene van de Kerkhof. De wedstrijd tussen Boxtel en Legendary PSV begint om 14.30 uur. Alle activiteiten in sportpark Munsel zijn gratis toegankelijk. De organisatie is in handen van RKSV Boxtel, nieuwsblad Brabants Centrum en de gemeente Boxtel.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Doornmalen electro Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Huidtherapie Toverboom TopSlank Geld en Makelaardij Olieenzo Remax-optimus Filipe buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen