RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:37:13    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 23 april 2013 14:03 uur, laatst gewijzigd op 23 april 2013 14:05 uur

Boxtel herdenkt Hendrik Verhees

Boxtel herdenkt Hendrik Verhees

Op de foto: Vendelgroet op de plek waar Hendrik Verhees in 1813 werd begraven. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel staat op dinsdag 23 april stil bij het overlijden van Hendrik Verhees, precies tweehonderd jaar geleden. Op de plek waar de landmeter, cartograaf en vrederechter in 1813 werd begraven, is een gedenkplaatje onthuld.

De plechtigheid werd bijgewoond door de gildebroeders en -zusters van Sint-Barbara & Sint-Joris. Een vendelgroet maakte deel uit van de sobere bijeenkomst, waar ook burgemeester Hans van Brummen het woord voerde.

Voorzitter Ton Jonkers van de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees stond stil bij de rijke erfenis van Hendrik Verhees. Bestuurslid en amateur-historicus Ruud van Nooijen vertelde over leven en werk van 'de meest bekende Boxtelaar aller tijden'.

Het graf van Hendrik Verhees lag ooit op het kerkhof van de Sint-Petrusbasiliek. Het is lang geleden ontruimd. Dankzij oude kaarten is bekend waar Hendrik Verhees' laatste rustplaats was. ,,Op een door hem zelf getekende kaart is het graf later ingetekend", aldus Van Nooijen.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie