04:19:47    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 februari 2012 09:34 uur, laatst gewijzigd op 09 februari 2012 15:10 uur

Boxtel heeft eigen Elfstedentocht

Boxtel heeft eigen Elfstedentocht

Op de foto: De Boxtelse jeugd kreeg een kaart die bij de posten op het ijs werd afgestempeld. Monique Schoenmakers (links) organiseerde de schaatstocht. (Foto: Albert Stolwijk).

Er komt voorlopig geen Elfstedentocht. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt door vereniging De Friesche Elf  Steden. De Boxtelse jeugd kon die middag wel al deelnemen aan een schaatstocht op natuurijs langs elf ’steden’. De vijver aan de Einsteinstraat in de wijk In Goede Aarde was omgetoverd tot een schaatsparcours inclusief stempelposten en een kraam met koek-en-zopie.

Naast de vijver staat een kraampje met koffie, ranja, warme chocolademelk en speculaasjes. Ook kunnen kinderen hier een stempelkaart ophalen. Daarop staat een schema met de steden van de Elfstedentocht, zoals Hindeloopen en Sneek. De kinderen zoeken op het ijs naar bordjes met de plaatsnamen. Daar staan vrijwilligers die een stempel geven.

,,Ik moet nog stempelen in Dokkum”, zegt een meisje bij de tafel met lekkers. ,,Sommige kinderen gaan echt voor de stempels en komen soms langs meerdere posten, zodat ze wel achttien afdrukken op hun kaart hebben”, vertelt Monique Schoenmakers. Zij organiseerde het tochtje voor de jeugd.

Er zijn meerdere vriendenclubjes op de Boxtelse ’Elfstedentocht’ af gekomen. Samen rijden ze het tochtje uit en daarna is er tijd om te genieten van een warm drankje. ,,De tocht is puur voor de lol”, aldus Monique.

Klik op het artikel om onderaan meer foto's van de Boxtelse Elfstedentocht te zien.

Auteur: Annelieke van der Linden

Foto's

Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht Boxtel heeft eigen Elfstedentocht

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe EmielTechniek Olieenzo Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Podium Boxtel Doornmalen electro