RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:28:44    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 april 2012 05:46 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2012 14:55 uur

Boxtel haalt bakzeil in Den Haag

Boxtel haalt bakzeil in Den Haag

Op de foto: Bij de herziening van het bestemmingsplan Boxtel-Noord moet het gemeentebestuur mogelijkheden scheppen voor de bouw appartementen en villa's. (Archieffoto: Brabants Centrum).

De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan Boxtel-Noord vernietigd. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor zowel het grotendeels leegstaande winkelcomplex Banier aan de Van Beekstraat als bosgebied Moorwijk.

De Banier hoeft niet per se in kleine units te worden opgedeeld. Er mag ook een tweede supermarkt of een prijsvechter worden gevestigd, zoals projectontwikkelaar Antoon van de Water uit 's-Hertogenbosch, eigenaar van het pand, eerder wilde.

Voorts is het gemeentebestuur opgedragen medewerking te verlenen aan de bouw van appartementen en villa’s in bosgebied Moorwijk. Omdat een ander projectontwikkelaar, Toon van Esch uit Eersel, eerder al aangaf daarvoor plannen te hebben, had de gemeente daarvoor bij de vaststelling van het bestemmingsplan Boxtel-Noord in november 2010 voorwaarden moeten scheppen, oordeelde de hoogste bestuursrechter in Den Haag.

Wethouder Wim van der Zanden reageerde 'opgelucht'. De kritiek behelst volgens hem maar 'een zeer klein deel van een heel groot plan'.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen