08:34:15    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 05 januari 2014 20:36 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2014 09:30 uur

Boxtel geeft startsein voor diftar

Boxtel geeft startsein voor diftar

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg leegt symbolisch de eerste grijze kliko bij de start van de diftar-inzameling.

Wethouder Willie van de Langenberg gaf maandagochtend het startsein voor de nieuwe afvalinzameling in Boxtel: diftar. De eerste grijze kliko werd symbolisch geledigd op de hoek van De Spinster en de Beukums in de wijk Oost.

Diftar is een afkorting van gedifferentieerde tariefberekening afvalstoffenheffing en betekent dat inwoners van Boxtel per 1 januari een vast bedrag betalen dat afhankelijk is van de grootte van het huishouden.

Daarnaast is een variabel tarief ingevoerd dat wordt bepaald door het formaat van de grijze container en het aantal keren dat een grijze container wordt leeggemaakt.

Wethouder Van de Langenberg: ,,We denken hiermee een besparing op de afvalstoffenheffing te realiseren, die niet alleen voordeel oplevert voor de gemeente maar ook voor de afzonderijke inwoners."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus buisman optiek Podium Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Filipe Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo EmielTechniek Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen