11:49:28    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 13 maart 2014 22:22 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2014 22:26 uur

Boxtel gaat in optocht naar MuBo

Boxtel gaat in optocht naar MuBo

Op de foto: Zicht op een van de museumverdiepingen van MuBo. (Foto: Marc Cleutjens).

Wethouder Tossy de Man verricht zondag 16 maart om 14.00 uur de officiële opening van MuBo. Dat gebeurt aan het slot van een kleurrijke optocht die om 13.00 uur vertrekt vanaf de hoek Grote Beemd-Burgakker. Onderweg sluiten steeds meer historische figuren zich aan.

Deelnemers aan de optocht zijn vanaf 12.45 uur aanwezig bij het startpunt, vlakbij het Dommelbruggetje naar kasteelpark Stapelen. De groep bestaat onder meer uit de heer en dame van Stapelen, gespeeld door Jan de Brouwer en wethouder De Man. Op de Burgakker voegt Hendrik Verhees zich bij de stoet, evenals groepen scholieren.

Via de Burgakker, Kruisstraat, Croonpassage, Rechterstraat, Stationsstraat en Prins Bernhardstraat gaat de optocht op weg naar MuBo. Onderweg sluiten zich steeds meer figuren en groepen kinderen aan. Bekende deelnemers zijn onder meer reus Jas de Keistamper, Eligius van den Aker, twee wasdames van Museum Vekemans en enkele acolieten van de Sint-Petrusbasiliek.

Na de opening – wethouder De Man zal een lint doorknippen met een hele grote schaar – is MuBo tot 17.00 uur vrij toegankelijk. Voor kinderen is er een creatief programma in jongerencentrum B-Town. Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel