17:53:13    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 15 mei 2013 09:28 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2013 17:13 uur

Boxtel gaat betalen per kliko

Boxtel gaat betalen per kliko

Boxtelaren krijgen waarschijnlijk een nieuwe afvalcontainer en gaan voortaan betalen voor elke keer dat ze deze aan de straat zetten. Hierdoor krijgen ze meer grip op de jaarlijkse heffingsaanslag. Inwoners scheiden hun afval al goed, maar het kan nog beter. De vervuiler betaalt, maar de aanbieder bepaalt hoeveel, stelt wethouder Willie van de Langenberg.

Nu betalen de inwoners van de Boxtel nog een vast tarief en wordt de grijze en groene kliko elke twee weken geleegd. Wat betreft groente-, fruit- en tuinafval (gft) wijzigt dat niet, maar de inzameling van restafval dat in de grijze vuilcontainer verdwijnt krijgt wel een nieuwe opzet. Net als vorig jaar september, toen Van de Langenberg de meningen van de gemeenteraadsfracties peilde, tekende zich dinsdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken een politieke meerderheid af om de afvalinzameling met ingang van 1 januari 2014 aan te passen.

De gemeente wil hierbij ook de bestaande vuilcontainers vervangen en bewoners laten kiezen tussen een grote, middelgrote of kleine kliko. Of dit voorstel het haalt, valt nog te bezien. Zowel Stefan de Nijs (Combinatie95) als Mariëlle van Alphen (Balans) vragen zich af of het wel zo verstandig is om hiervoor bijna 190.000 euro uit te trekken. Dinsdag 28 mei neemt de gemeenteraad een besluit.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg