RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:01:57    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 15 mei 2013 09:28 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2013 17:13 uur

Boxtel gaat betalen per kliko

Boxtel gaat betalen per kliko

Boxtelaren krijgen waarschijnlijk een nieuwe afvalcontainer en gaan voortaan betalen voor elke keer dat ze deze aan de straat zetten. Hierdoor krijgen ze meer grip op de jaarlijkse heffingsaanslag. Inwoners scheiden hun afval al goed, maar het kan nog beter. De vervuiler betaalt, maar de aanbieder bepaalt hoeveel, stelt wethouder Willie van de Langenberg.

Nu betalen de inwoners van de Boxtel nog een vast tarief en wordt de grijze en groene kliko elke twee weken geleegd. Wat betreft groente-, fruit- en tuinafval (gft) wijzigt dat niet, maar de inzameling van restafval dat in de grijze vuilcontainer verdwijnt krijgt wel een nieuwe opzet. Net als vorig jaar september, toen Van de Langenberg de meningen van de gemeenteraadsfracties peilde, tekende zich dinsdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken een politieke meerderheid af om de afvalinzameling met ingang van 1 januari 2014 aan te passen.

De gemeente wil hierbij ook de bestaande vuilcontainers vervangen en bewoners laten kiezen tussen een grote, middelgrote of kleine kliko. Of dit voorstel het haalt, valt nog te bezien. Zowel Stefan de Nijs (Combinatie95) als Mariëlle van Alphen (Balans) vragen zich af of het wel zo verstandig is om hiervoor bijna 190.000 euro uit te trekken. Dinsdag 28 mei neemt de gemeenteraad een besluit.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo