RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:57:23    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 mei 2012 00:14 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2012 00:20 uur

Boxtel: fluiten naar geld Moorwijk

Boxtel: fluiten naar geld Moorwijk

Op de foto: Rondom 's-Heerenven in bosgebied Moorwijk zouden nog meer appartementen moeten verrijzen. Het bouwplan verkeert al jarenlang in een impasse. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel lijkt te kunnen fluiten naar de 360.000 euro die projectontwikkelaar Toon van Esch in 2004 in depot zette bij toenmalig notaris Huub van Susante. Het geld was bedoeld als vergoeding voor een noodzakelijke bestemmingsplanwijziging om woningbouw in bosgebied Moorwijk mogelijk te maken. Van Susante vindt dat het geld terug moet naar Van Esch.

Van Susante heeft dinsdag een brief gestuurd aan de gemeenteraad van Boxtel. De gepensioneerde notaris schrijft dat Boxtel meteen nadat het depotbedrag was gestort, had moeten starten met een procedure om het bestemmingsplan voor Moorwijk te wijzigen. Inmiddels acht jaar verder is woningbouw nog altijd niet toegestaan en dus moet Van Esch zijn geld terugkrijgen.

Gemeenteraadslid Bart Louwers (D66) sprak dinsdagavond tijdens de raadsvergadering over de brief van Van Susante. Dat deed hij tijdens de bespreking van het jaarverslag over 2011, waarover wethouder Wim van der Zanden (Ruimtelijke Ontwikkeling) onlangs al zei dat het twijfelachtig was of het depotbedrag van Van Esch geïnd zou kunnen worden. Van der Zandens collega Willie van de Langenberg (wethouder Financiën), woordvoerder over het jaarverslag en in de jaren negentig belast met het bouwplan Moorwijk, wilde niet ingaan op de brief van Van Susante.

Ook projectontwikkelaar Van Esch wil als altijd niet inhoudelijk reageren op de gang van zaken. Wel sprak hij dinsdagmiddag de hoop uit dat de gemeenteraad het college van B. en W. opdraagt de overeengekomen verplichtingen na te komen. Dat is dinsdagavond in de raadsvergadering nog niet gebeurd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen