RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:21:25    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 16 mei 2014 15:10 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2014 09:51 uur

Boxtel één dag 'kunstlandschap'

Boxtel één dag \'kunstlandschap\'

Op de foto: Initiatiefnemer Jules van den Langenberg strooit met burgemeester Mark Buijs confetti als symbool voor de 28 locaties waar zondag 25 mei kunst in de openbare ruimte is te zien. (Foto: Peter de Koning).

Zondag 25 mei verandert Boxtel in een tentoonstellingslandschap met werk van 28 ontwerpers, kunstenaars en architecten. Initiatiefnemer is Jules van den Langenberg, oud-student van SintLucas.

Van den Langenberg ontwikkelde een vernieuwend tentoonstellingsconcept waarin een groep aspirant-ontwerpers en professionele architecten, toegepast kunstenaars en ontwerpers nieuw werk plaatsen in een dagelijkse context en daarmee een landschap van mogelijkheden optekenen voor de publieke ruimte.

De deelnemende ‘plaatselijke helden’ variëren van jong talent tot internationaal erkende ontwerpers met een directe link naar Boxtel door hun verleden zoals oud-student Erik Kessels. Ook oud-student Anneke Jakobs en studenten Corinne Hendrinks, Puck van Iersel, Nick Gniewyk, Cindy Tirlsbeek, Liede Hofstee, Pippi Dijkstra, Aline Gerards, Willem van Hooff en docent Maarten Ponjee van SintLucas laten hun werk zien. Daarnaast is SintLucas één van de partners die de tentoonstelling mogelijk maakt.

Er zijn diverse wandel-, fiets- en autoroutes vanuit vijf startpunten te volgen. Deze worden bekend gemaakt via de website www.localheroesboxtel.nl. Brabants Centrum belicht in haar papieren editie al enkele weken op rij enkele opvallende deelnemers aan Local Heroes.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Beleef Boxtel