18:10:04    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 11 januari 2012 17:20 uur, laatst gewijzigd op 11 januari 2012 20:34 uur

Boxtel doet beroep op Cuadrilla

De gemeente Boxtel heeft Cuadrilla Resources verzocht om de vergunningaanvraag voor een proefboring naar schaliegas in te trekken. Zowel het college van B. en W. van Boxtel als Cuadrilla zijn van mening dat het niet zinvol is om de huidige vergunningsaanvraag door te zetten.

Volgens de gemeente is het niet zinvol de aanvraag te handhaven omdat de rechter de vergunning vorig jaar afwees. Ook wil het college van B. en W. de resultaten van het integrale onderzoek naar schaliegas afwachten. Minister Maxime Verhagen zegde vorig jaar toe een Europees onderzoek naar de gevolgen van schaliegasboringen in te stellen. Tot op heden is dit onderzoek nog niet van start gegaan.

Het verzoek van de gemeente Boxtel is gebaseerd op de uitspraak van de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Deze bepaalde vorig jaar dat de tijdelijke ontheffing die de gemeente had verleend niet op zijn plaats was. Volgens de rechtbank was de tijdelijkheid van de boringen niet voldoende aangetoond. Zowel de gemeente Boxtel als Cuadrilla besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de bestuursrechter.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo Geerts advies